JellyPages.com

YOU & ME..

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 30 December 2009

mula berjauhan..

29 Disember 2009..
Sorg di utara..sorg kat selatan..aku ada taklimat patskom di SK Bandar Baru Beris Jaya..en. Tunang lak dh slamat smpai JB..gi lapor diri kat SK Taman Pelangi..jauhnya bila kenangkan dia kat JB, aku kat Sik..redha je la demi mencari sesuap nasi..hahaha..ayat syahdu lak pg2 nie..bukan pe..aku tgh boring tunggu depa nie install Patskom..nk surfing pun xble..men game pun dh naik boring..tiba2 ada mood nk tulis sumthing utk post kat blog..kan aku dh mention sblm nie..blog aku hnya akan diupdate bila mood mengarang aku smpai..

En. Tunang selamat masuk meeting..1st day lapor diri trus masuk meeting..bgus la, ble knal cikgu2..senang skit nk tnya umah sewa..risau bila pk dia jauh kat sana..risau sbb living cost, jenayah..huhu..hnya ble doakan sumenya akan ok..also risau kot2 ada yg tersuka..minta simpang la..takut gak jd plik2 sbb org kata alam pertunangan nie byk dugaan..hrap sgt kami xdiduga ngan dugaan yg truk2..if anything jd pun, kami kuat utk sm2 menghadapi dugaan tue..sm2 pertahankan our relationship..dh la org2 kat seri enggang suka sgt usik aku..mcm2 diaorg kata..nnt en. Tunang jmpa org lain la..kena jampi ngan org jawa la..aku tau diaorg juz usik..tp trus-trang ckp..aku xcukup kuat nk pekakkan telinga n ble tahan bila kna usik kaw2 cmtue..dh 2,3 kali bergenang airmata..tkut 1 hari, aku nangis..klu la diaorg tau kisah aku dlu, msti diaorg xberani usik..betapa aku ckup suffer ngan 2 relationship aku sblum jumpa en. Tunang..2 2 ex aku dlu kwen ngan org johor..ckup la sesi sedih..klu Tuhan dh tetapkan jodoh aku ngan dia..xkan ada apa yg ble menghalang..

Smlm gayut ngan en. Tunang, dia cter pasal sek baru dia..ckgu ada 30 org..ckgu lelaki ada la dlm 7-8 org..yg lain2 sume pmpuan..dh pupus ke spesies kaum lelaki nie..huhu..dia kn jdi ketua panitia KH ngan ketua rumah sukan…tue la mslhnya bila ckgu laki xramai..nmpak gyanya tahun depan xble apply tukar ke utara lg la..klu aku nk tukar g sna..ok ja..tp bla kenangkan living cost yg tinggi..jd seram weh..umah kwsn kg 400-500..klu umah kwsn pecan 900-1000..abis sume cola ngan elaun umah labur ke situ..tgk la thun dpan cmne..aku doa2 dpt keje yg setimpal ngan kelulusan aku..klu gaji degree. .tahan skit la..

K la..aku dh membebel mcm2 dh nie..

2 comments:

  1. Syadz.........
    i miss u!!!
    :)
    :)
    :)
    congratz dh jadik tunangan org...
    keep in touch ya!!

    ReplyDelete
  2. tahniah dh jadi tunangan org...cpt2 langsung, jgn tgu lama2..=)

    ReplyDelete