JellyPages.com

YOU & ME..

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 21 February 2010

Hajatku Tercapai..


setelah selesai sesi memilih n mencuba baju..kitaorg start plak sesi shopping brg2 hantaran utk En. Tunang..on tuesday (16/2/2010) kitaorg bergerak ke penang..plan awal nk g gurney..aku nk cari handbag..kata sesi shopping En. Tunang, apa kes lak cari handbag aku..dh alang2 pi penang, aku amik kesempatan la nk tgk handbag..sbb xdak yg berknaan lg tuk wat hntaran..dr gurney, kami plan nk gerak ke queensbay..plan awal yg akhirnya xjd cm dirancang..huhu..sbb xcukup msa..


selasa tue kami start our journey ke kulim..nk jumpa photographer En. Nasir Zin http://nasirzin.com/blog/ utk cover majlis akad nikah, sanding n bertandang..smpai kulim dlm 11.30..En. Nasir xde dia kat kedai..so En. Tunang bw aku pusing2 kilang tmpat dia keje b4 smbung degree..tgk katne umah sewa dia..tgk sek teknik dia dlu..dlm kul12.30 baru En. Nasir ada..kitaorg grak ke kedia dia..tgk2 hasil keje dia yg superb..aku suka2..hehe..mmg aku jatuh hati ngan keje dia..dia saja nk kenal customer..supaya senang nk berkerjasama nnt..kami plih cover album..borak2 rupanya dia senior time aku aktif st john dlu..kami pnah join byk xtvt anjuran st john time sek dlu..wat a small world..patut la muka dia cm knal..cuma chubby sket skrg..cm aku jga..hahahha..settle sume ngan En. Nasir, kami gerak ke penang..


tdkan aku bgtau plan awal nk g gurney dl..tp mengenangkan masa yg sgt2 singkat, kami decide trus ke queensbay..smpai dlm kul2..aku kelaparan n trus ajak En. Tunang g mkn kat The Manhattan Fish Market..1st time nk try nie..2,3 hari dh duk merengek kat En. Tunang nk try mkn sini..nie kes terpengaruh baca blog kwn2 yg duk mkn kat sini la..heheh..kami amik seafood platter for 2..bla smpai, byknya..sapa nk mkn nie..huhu..paling suka ikan..manis ja rasa..udang pun sedap..ok la mkn sini cuma klu byk sgt aku jd muak..tgk la kat atas gmbr En. Tunang tgh menikmati mknan..hehe..
lpas perut kenyan, baru best nk jln..kami masuk jusco..cr kemeja n tie tuk hantaran..baru kutahu En. Tunang tercinta nie cerewet gak memilih baju..xpe2.. kurang2 aku knal ckit cmna perangai En. Tunang..blaja menerima..tapi abis la..sbb 2 2 cerewet plih baju..dh berkenan, size lak xde..dh ada size, baju tue kotor lak..mcm2..akhirnya beli kemeja n tie padini..lupa lak aku nk snap gmbr..settle 1 benda..pastue shoe hunting lak..ada 1 nie En. Tunang berkenan, xde plak size 10..so xjd amik..dh rasa cm xde bnda nk cari kat queensbay, kitaorg decide nk g Jusco kat Bandar Perda..
Kat sini aku jumpa handbag Elle..cm ok gak design..tp blum cukup berknan..so aku xbli pun..dh byk tmpat aku cr handbag tp xjumpa2 gak..xkan nk kna trun kl kot cr handbag..pastue kitaorg grak trus ke bahagian kasut..usha2..try n finally beli..En. Tunang berkenan..lega2..settle dh kasut n kemeja..masa nk byr baru kami tau rupanya hari tue no plastic bag day..nasib beli kasut, xde la segan sgt nk usung masuk kete..hehe..bygkan la klu bli benda2 sensitif..dr Jusco Perda, kitaorg gerak ke Tesco Extra..aku nk bli brg2 ckit..dh namanya xdak plastic bag, dr dlm troli trus humban atas seat kete..xde la humban, aku letak elok2 la..ganaz sgt klu main humban ja..hehe..sblm blik, En. Tunang memakbulkan impian aku mkn prosperity burger..tp sbb xbrape lapar, aku xmkn yg double..dia je mkn yg double..then grak blik sik..xbest2..soknya keje..
demikian la bebelan aku tuk entry kali nie..

Friday, 19 February 2010

Pilih Baju..

En. Tunang blik cuti raya cina..bermula la journey nk completekan preps utk wedding..pakej aku dh booking bulan Nov lg..dh byr deposit..cuma blum decide baju, pelamin..bgtau diaorg CNY baru nk mai plih..so sabtu 13 Feb en. Tunang trun alor setar..wlpun dia smpai dr JB kul6.45 pg..tapi gagah jua mai alor setar..actually nk attend wedding kwn dia sma kat Kg Charuk Kudong, Pendang..kiranya tjuan dia trun 3 in 1 la..mkn knduri, plih baju n of coz jumpa aku..hahaha..xsure la kan..yg mana 1st priority..

En. Tunang amik aku kat umah dlm 2.30..tue pun time dia smpai dpan umah aku xsiap lg..aku bz settlekan a few thing sblm tue, kuar g bli present tuk pengantin la..kelam-kabut bila dia call dh depan umah..kmi trus g pendang ikut jln smpg jelai, bukit raya..dkat je pun g pendang dr umah aku..umah pengantin agak jauh smpai kami stop tnya org tkut silap jln..smpai2 jumpa pengantin dlu..bg present pastue mkn..lauk sedap..aku lapar sama kot..tp En. Tunang pun ckp kata sedap..mkn asing2..as usual ill survive..aku gamble je pi duk ngan mak cik mana ntah..mkn2..sembang2..En.Tunang call tnya dh sdah mkn blum..klu dh, dia nk ajak jumpa pengantin pastue calo blik..dlm kul4 cmtue kami dh grak blik alor setar..

Kami trus g Kay Collection..kat sini, aku amik baju 2 pasang..make up time mjlis kat umah aku..pelamin n meja mkn pengantin..also make up pengapit..msuk2 je aku dh jtuh ati kat 1 songket yg tgh display..berkenan sungguh..en. Tunang pun berknaan gak..pdhal sblm tue dia cm xminat songket..ok xpe..tgk2 yg lain dlu..aku cm berknaan je baju kaler merah tp En. Tunang xnk..dia xsuka pkai bju kaler merah..dia duk berknaan kaler hijau..rupanya sbb aritue aku pkai baju kurung kaler hijau..dia suka..so dia nk baju pengantin pun kaler hijau..aku xkisah aku mmg cdg2 nk wat tema hijau krim..pusing2 lastly decide nk amik songket n baju kaler hjau..baju hijau tue kebaya indon..mmg sarat ngan manik la..aku suh en. tunang snap pic..nk blik tnjuk kat parent aku la..bgtau jenny yg entertain kami, khamis kami akan dtg decide nk bju mana n pelamin mana..

Then kmi trus ke Butik Kamarul Yani..kat sini pun aku dh booking cuma xdecide nk blik cmne..kat sini make up nikah n mjlis bertandang, hantaran 9 bkas n deco bilik pengantin..so kat sini xspend masa lma sgt sbb just nk plih deco blik..en. tunang ada berkenan 1 deco tema hijau..aku rasa ok ja ngan plhan dia..

Lpas tue, dia antar aku blik umah..tunjuk kat kerabat2 aku plhan ktorg..sume suka aku amik songket n baju hijau tue..

Next daynya, aku bw mak n adik aku pi tgk baju..aku siap try skali baju hijau tue..erm ble masuk tp sebaik2nya reduce dlm 3kg lg..lg bagus la..sbb aku nmpak chubby sgt..xcun klu aku xtrunkan sket berat..xpe2..aku akan usaha sedaya upaya..chaiyo

Isninnya 15 Feb, mak ayah aku g tempah khemah..skali Pak Engku tue offer nk wat meja pengantin skali..diaorg dh bising2 suh aku pi cancel yg aku tmpah kat kay..aku jd serba-salah sbb mmg jnis aku segan nk cancel2 klu dh booking..aku ckp, khmis aku nk p confirm nk amik bju mana aku cancelkan..

tue la ceritera aku pi n En Tunang melawat butik pengantin..