JellyPages.com

YOU & ME..

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 22 April 2013

Pendapat aku tentang produk kecantikan dan pemakanan..


Tahun nie..umur dh masuk 3 series..org pompuan cam biasa la..bila umur makin meningkat..mula la risau kedut sana..kedut sini..tambah2 dah bersalin nie..badan rasa lenguh-lenguh..duk tercari-cari  supplement yang sesuai..produk kecantikan yang sesuai..bukan nak deny perubahan sebab pertambahan umur..tua tetap tua..tp tak salah kalau kita berikhtiar jaga badan..jaga muka..hubby tgk pun sedap mata memandang..btul tak??

Tapi masalah aku nie satu je..aku susah nak percaya produk yang berlambak di pasaran..mcm tia amelia ka..natasya ka..sekadar menyebut beberapa jenama..(tokei produk jangan saman aku..aku sekadar meluahkan pendapat aku..) kalau produk kecantikan aku lebih percaya dan lebih yakin kepada produk makmal..yang dah bertapak lama..yang ada jual kat Watson or guardian camtue..kiranya produk dalam supermarket..macam loreal..garnier..safi..etc..takpun produk macam avon..nutrimetics..sepanjang 30 tahun aku hidup nie..aku penah try neutrogena..gervenne..nutrimetics..and sekarang aku setia ngan aiken..since kat usm lagi aku guna aiken nie..dh 10tahun lebih..harga pun sgt menjimatkan..facial cleanser baru rm10.90..toner pun lebih kurang ja..alhamdulillah muka aku ok..(aku bukan duta aiken ok..sekadar berkongsi..hehehe..)

Bab supplement pun sama..walaupun skrg orang berebut-rebut nak try aurawhite la..ferwhite la..maixara la..rumpai laut la..aku susah nak terpengaruh..aku jenis kena ada review dari orang yang betul2 pakar macam dr..baru aku percaya..kalau vitamin lain citer..nie jenis pemakanan nak bagi putih..nak bagi kulit cantik..sebab pada aku..syarikat yang jual produk2 nie.. kebanyakkan syarikat baru..sejauh mana hebatnya RND diaorang kita tak tau..so aku jadi was-was nak makan..tapi ada juga a few thing yang aku makan based on testimoni orang ramai..mcm bidadari dcl..maharani hai-o..biodex..aku amik sume nie masa try nak conceive aritue..masa amik produk2 nie..aku tawakal la..tapi cm hai-o..dcl..mcm dh lama dan banyak org bagi testimoni dah..

setakat la..aku hanya berani amik shaklee..tue pun sebab vitamin..dalam pantang aku amik trial set berpantang shaklee..alhamdulillah..aku rasa sihat dan segar sepanjang tempoh berpantang..aku amik vitamin c, zinc, b complex, ostematrix dan vita-lea..sekali lagi..aku bukan agen shaklee..sekadar berkongsi kesan best yang aku rasa msa consume shaklee..

sekarang nie..aku teringin nak try olay dan nak amik vitamin e, c untuk kulit..

kepada yang suka amik apa-apa produk yang aku sebut..kalau tak setuju ngan pendapat aku..xpe..pendapat masing2 kan..aku cuma berkongsi apa pendapat aku tentang produk-produk yang banyak kat pasaran..