JellyPages.com

YOU & ME..

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 19 February 2010

Pilih Baju..

En. Tunang blik cuti raya cina..bermula la journey nk completekan preps utk wedding..pakej aku dh booking bulan Nov lg..dh byr deposit..cuma blum decide baju, pelamin..bgtau diaorg CNY baru nk mai plih..so sabtu 13 Feb en. Tunang trun alor setar..wlpun dia smpai dr JB kul6.45 pg..tapi gagah jua mai alor setar..actually nk attend wedding kwn dia sma kat Kg Charuk Kudong, Pendang..kiranya tjuan dia trun 3 in 1 la..mkn knduri, plih baju n of coz jumpa aku..hahaha..xsure la kan..yg mana 1st priority..

En. Tunang amik aku kat umah dlm 2.30..tue pun time dia smpai dpan umah aku xsiap lg..aku bz settlekan a few thing sblm tue, kuar g bli present tuk pengantin la..kelam-kabut bila dia call dh depan umah..kmi trus g pendang ikut jln smpg jelai, bukit raya..dkat je pun g pendang dr umah aku..umah pengantin agak jauh smpai kami stop tnya org tkut silap jln..smpai2 jumpa pengantin dlu..bg present pastue mkn..lauk sedap..aku lapar sama kot..tp En. Tunang pun ckp kata sedap..mkn asing2..as usual ill survive..aku gamble je pi duk ngan mak cik mana ntah..mkn2..sembang2..En.Tunang call tnya dh sdah mkn blum..klu dh, dia nk ajak jumpa pengantin pastue calo blik..dlm kul4 cmtue kami dh grak blik alor setar..

Kami trus g Kay Collection..kat sini, aku amik baju 2 pasang..make up time mjlis kat umah aku..pelamin n meja mkn pengantin..also make up pengapit..msuk2 je aku dh jtuh ati kat 1 songket yg tgh display..berkenan sungguh..en. Tunang pun berknaan gak..pdhal sblm tue dia cm xminat songket..ok xpe..tgk2 yg lain dlu..aku cm berknaan je baju kaler merah tp En. Tunang xnk..dia xsuka pkai bju kaler merah..dia duk berknaan kaler hijau..rupanya sbb aritue aku pkai baju kurung kaler hijau..dia suka..so dia nk baju pengantin pun kaler hijau..aku xkisah aku mmg cdg2 nk wat tema hijau krim..pusing2 lastly decide nk amik songket n baju kaler hjau..baju hijau tue kebaya indon..mmg sarat ngan manik la..aku suh en. tunang snap pic..nk blik tnjuk kat parent aku la..bgtau jenny yg entertain kami, khamis kami akan dtg decide nk bju mana n pelamin mana..

Then kmi trus ke Butik Kamarul Yani..kat sini pun aku dh booking cuma xdecide nk blik cmne..kat sini make up nikah n mjlis bertandang, hantaran 9 bkas n deco bilik pengantin..so kat sini xspend masa lma sgt sbb just nk plih deco blik..en. tunang ada berkenan 1 deco tema hijau..aku rasa ok ja ngan plhan dia..

Lpas tue, dia antar aku blik umah..tunjuk kat kerabat2 aku plhan ktorg..sume suka aku amik songket n baju hijau tue..

Next daynya, aku bw mak n adik aku pi tgk baju..aku siap try skali baju hijau tue..erm ble masuk tp sebaik2nya reduce dlm 3kg lg..lg bagus la..sbb aku nmpak chubby sgt..xcun klu aku xtrunkan sket berat..xpe2..aku akan usaha sedaya upaya..chaiyo

Isninnya 15 Feb, mak ayah aku g tempah khemah..skali Pak Engku tue offer nk wat meja pengantin skali..diaorg dh bising2 suh aku pi cancel yg aku tmpah kat kay..aku jd serba-salah sbb mmg jnis aku segan nk cancel2 klu dh booking..aku ckp, khmis aku nk p confirm nk amik bju mana aku cancelkan..

tue la ceritera aku pi n En Tunang melawat butik pengantin..

No comments:

Post a Comment